Måned: april 2018

Miljøfilter

Miljøfilter på en studentervogn

Alle Typer af Festlastbiler har nu fået installeret miljøfilter og vi har testet at filterne virker. De fleste af vores studentervogne har dette filter monteret.

Hos Festlastbiler har vi heldigvis erfaring af denne type filter siden vores åbne partybus, Cabrioletbussen (www.cabrioletbus.dk), har haft et miljøfilter installeret siden 2014. Gennem de erfaringer som vi har gjort ved vi hvilket system der virker.

Eftermontering af et filter i en lastbil er ikke billigt. Det koster mellem 40.000 – 60.000 kr. Det er lidt afhængig af typen af køretøj. At installere filter på veteranlastbiler er ikke en alm. installation. Ældre motorer kræver filter systemer som er specielt til passede denne opgave.

Miljøfilter gør studenterkørsel dyrere

Desværre er den samlede investering i miljøfilter en større investering for vores virksomhed. Det tvinger os til at fremadrettet opkræve en ekstra afgift hvis man skal køre i miljøzonen. Denne afgift er afspejlet i vores prisliste. Den kan I se her: Festlastbiler prisliste.

Man skal klikke i checkboksen for miljøfilter (MZ) så får man den pris det koster at køre i miljøzonen.

Priserne for at køre i Københavns miljøzone kommer at stige i 2018 og 2019 som en direkte konsekvens af de nye krav til miljøfilter. Mange udbydere af studentervogne har ikke råd til den store investering i miljøfilter. Nogle vælger at køre udenfor miljøzonen. Andre vælger at helt stoppe med at køre studenter. Færre biler betyder et mindre udbud. Og stigende priser.

Hos Festlastbiler er vi fast besluttede af fortsætte med at køre med studenter i vores smukke gamle lastbiler. Det er det vi er gode til: https://dk.trustpilot.com/review/festlastbiler.dk

OPDATERING PÅ DENNE ARTIKEL

Transportsstyrelsen har i slutningen af maj 2018 besluttet at ændre reglerne for miljøfilter.

Det gør det muligt at søge dispensation hvis man ikke har miljøfilter installeret på sin veteranlastbil.

Læs mere om dette her:

https://xn--studenterkrsel-blog-47b.dk/miljoefilter-veteranlastbiler/

Problemet er at mange udbydere, inklusive Festlastbiler.dk, allerede har brugt mange penge på at installere miljøfilter. Denne investering viser det sig nu var der ikke brug for. Men pengene er allerede brugt.