Den vildeste vogntur i Danmark

Vogntur på strand med rød studenterlastbil

De seneste år er det blevet rigtigt populært at få en DJ med på vognturen. Studenterne vil have en, der kan styre musikken, sætte gang i festen og gøre denne dag til endnu mere mindeværdig, end den er i forvejen.

En DJ kan sørge for, at netop klassens favoritnumre bliver spillet med jævne mellemrum, så I har en genkendelighed fra jeres tidligere fester og oplevelserne sammen. Desuden laver DJ’en sine egne sjove indslag til vognturen. Han kan fornemme stemningen i klassen og kan sørge for at få gang i tingene, hvis festens tempo falder.

Men der er nogle ting klassen skal overveje, inden man får en DJ med på vognturen.

For eksempel skal man overveje:

  • Hvor dyrt bliver det?
  • Hvor meget fylder DJ og udstyr på ladet?
  • Giver det andre gener at få en DJ med?

Hvis I vælger en DJ-vogn fra Festlastbiler får I nogle fordele.

Festlastbilers DJ-vogne er specialbyggede til kørsel med DJ. DJ-vogne er ikke en kedelig moderne lastbil lastet med en grej, som bare fylder en stor del af ladet. Det giver mindre plads til at danse og udfolde festen på ladet.

De konkrete forskelle mellem en standard lastbil med udstyr og en DJ vogn er:

  • Vi har designet DJ-arbejdspladsen så den fylder mindst muligt. Det giver mere danseplads.
  • Vores bænke i siderne kan klappes ned. Det giver fleksibilitet, så I kan vælge pladsen på ladet til at danse, sidde eller begge dele. Bænkene er delt så eksempelvis en kan være slået op og de andre tre slået ned.
  • Vi har vinduer foran på ladet, så I kan se fremad på vejen. Det får man ikke på de fleste moderne lastbiler.
  • Vi har strøm nok til at drive DJ udstyret. En DJ vogn fra Festlastbiler har ingen osende og larmende benzin generatorer med på ladet.
  • Vores DJ-vogne er en pakkeløsning til en fast pris. Ingen overraskelser vognturen koster det, der er aftalt i kontrakten.

Vi har sørget for, at I får det ultimative udstyr med på jeres DJ studenterkørsel med en DJ- vogn fra Festlastbiler. Vil I have gang i festen med fantastisk musik, der er afstemt med klassens smag og vil I have studenterkørsel på første klasse; Book en DJ-vogn og få en fest I aldrig glemmer.

Læs mere om Festlastbilers DJ-vogne her.

Studenterkørsel – hvad skal man have på, og hvad skal man medbringe? Læs mere her

Pige drikker vand under studenterkørsel

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er mest hensigtsmæssigt at iføre sig, og hvad man skal medbringe, når man skal køre studenterkørsel. Det første råd er, at man altid bør tjekke vejrudsigten dagen forinden. Så man har en nogenlunde fornemmelse af, hvordan vejret bliver. Og hernæst er det en rigtig god idé at medbringe en varm trøje eller måske et tæppe. Det godt kan gå hen og blive meget koldt hen på de sene aftentimer. Såfremt vejrudsigten melder, at det kommer til at regne, er det naturligvis en god idé at medbringe regntøj. Så I slipper for at sidde klemt inde under en presenning – dette kan nemlig godt tage lidt af det sjove af turen. Og hvis vejrudsigten melder om vedvarende regn, bør du medbringe et sæt skiftetøj. Så du slipper for at gå rundt i sjaskvådt tøj hele dagen.

Flade sko er en god ting

Når det gælder skoene, kan det igen være svært lige helt at bestemme, hvad der ville være det mest optimale. I og med at man skal gå op og ned af lastvognen hele tiden og frem og tilbage mellem vognen og jeres forældres huse, er sneakers eller bare et par gode flade sko det mest optimale. Tjek, at de er udstyret med en skridsikker sål, såfremt der nu skulle være vådt. Så drop de høje hæle, og gem dem til dimissionsfesten.

Husk at også drikke noget vand

Varsler vejrudsigten derimod om sol, bør man uden tvivl tage solcreme med, da man jo tilbringer hele dagen udenfor, og en studenterkørsel, hvor man er fuldstændig solskoldet, er altså ikke særlig sjov. Og endelig – og dette er klart det vigtigste råd – så bør man medbringe vand. I og med at man drikker så meget alkohol på denne dag, er det vigtigt at indtage rigeligt med vand, så du ikke får det dårligt og dermed ikke kan nyde turen. Og her bør man helt klart vælge plastikflasker eller dåser og så vidt muligt undgå glasflasker, da det er noget værre bøvl, hvis glasflasker går i stykker oppe i vognen.

 

Køre- og hviletider til studenterkørsel – læs mere her

fartskriver i studentervogn

Studenterkørsel er en dag, hvor man skal have det sjovt.  Men samtidig er der også nogle sikkerhedsforanstaltninger, der skal være i orden.

Studentervognen skal have fartskriver.

Kørsel med en lastbil er underlagt nogle regler for, hvornår man må køre, og hvornår man skal hvile sig som chauffør. Dette er naturligvis for at undgå, at chaufførerne ikke kører i for lang tid uden at holde pause. Det er derfor med til at øge sikkerheden for jer glade studenter ombord på vognen.

I år 2014 valgte politiet at skærpe tilsynet med netop studentervogne, og det har I mulighed for at læse meget mere om via dette link: http://www.mynewsdesk.com/dk/midt-og-vestsjaellands-politi/pressreleases/fokus-paa-sikkerhed-i-forbindelse-med-studenterkoersel-1008009.

Da det er jer studenter, der selv står for at indgå aftaler med vognmændene, har vi her samlet et par ting, I bør være særlige opmærksomme på. Lastbilen er forpligtet til at have et kontrolapparat, som netop kontrollerer hvile- og køretiden. Herudover er det lovpligtigt, at chaufføren skal hvile sig undervejs, og såfremt kørslen varer hele dagen, kan det være ganske hensigtsmæssigt at have to chauffører, som kan afløse hinanden.

Er man stadig i tvivl, kan man evt. læse dette på Færdselsstyrelsen hjemmeside:

http://www.fstyr.dk/DA/Krav-til-koretojer/Eksamenskorsel.aspx

eller selve Bekendgørelsen om studenterkørsel fra 2016:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=180232

Læs mere om hvordan Festlastbiler.dk håndterer sikkerheden her: https://festlastbiler.dk/sikkerhed