Den vildeste vogntur i Danmark

Vogntur på strand med rød studenterlastbil

De seneste år er det blevet rigtigt populært at få en DJ med på vognturen. Studenterne vil have en, der kan styre musikken, sætte gang i festen og gøre denne dag til endnu mere mindeværdig, end den er i forvejen.

En DJ kan sørge for, at netop klassens favoritnumre bliver spillet med jævne mellemrum, så I har en genkendelighed fra jeres tidligere fester og oplevelserne sammen. Desuden laver DJ’en sine egne sjove indslag til vognturen. Han kan fornemme stemningen i klassen og kan sørge for at få gang i tingene, hvis festens tempo falder.

Men der er nogle ting klassen skal overveje, inden man får en DJ med på vognturen.

For eksempel skal man overveje:

 • Hvor dyrt bliver det?
 • Hvor meget fylder DJ og udstyr på ladet?
 • Giver det andre gener at få en DJ med?

Hvis I vælger en DJ-vogn fra Festlastbiler får I nogle fordele.

Festlastbilers DJ-vogne er specialbyggede til kørsel med DJ. DJ-vogne er ikke en kedelig moderne lastbil lastet med en grej, som bare fylder en stor del af ladet. Det giver mindre plads til at danse og udfolde festen på ladet.

De konkrete forskelle mellem en standard lastbil med udstyr og en DJ vogn er:

 • Vi har designet DJ-arbejdspladsen så den fylder mindst muligt. Det giver mere danseplads.
 • Vores bænke i siderne kan klappes ned. Det giver fleksibilitet, så I kan vælge pladsen på ladet til at danse, sidde eller begge dele. Bænkene er delt så eksempelvis en kan være slået op og de andre tre slået ned.
 • Vi har vinduer foran på ladet, så I kan se fremad på vejen. Det får man ikke på de fleste moderne lastbiler.
 • Vi har strøm nok til at drive DJ udstyret. En DJ vogn fra Festlastbiler har ingen osende og larmende benzin generatorer med på ladet.
 • Vores DJ-vogne er en pakkeløsning til en fast pris. Ingen overraskelser vognturen koster det, der er aftalt i kontrakten.

Vi har sørget for, at I får det ultimative udstyr med på jeres DJ studenterkørsel med en DJ- vogn fra Festlastbiler. Vil I have gang i festen med fantastisk musik, der er afstemt med klassens smag og vil I have studenterkørsel på første klasse; Book en DJ-vogn og få en fest I aldrig glemmer.

Læs mere om Festlastbilers DJ-vogne her.

Køler til studenterkørsel

Køler i en studentervogn

Alle Festlastbiler Type, Type 2 og Type 3 har denne store køler på i alt 65 liter installeret på ladet. Den kører på strøm og kan klare at nedkøle i alt 70 – 75 dåser. Når I stiller drikkevarer på plads i denne køler er det en fordel hvis i stabler dem. Så kan der være flere nede i køleren, end hvis man bare smider dem ned i den hulter til bulter. Køleren bliver gjort ren hver aften efter afsluttet studenterkørsel, så at den er lækker til næste hold studenter den kommende dag. Denne køler er yderligere et eksempel på at luksus er standard i en Festlastbil.

Hvad er fordelene med at have en køler med på ladet til jeres studenterkørsel?

 • I har altid kølige drikkevarer med på turen. En øl eller breezer smager bare bedre når den er kølet ned.
 • De drikkevarer som I har med og som opbevares i køleren er renere end de som bare ligger på ladet. Et studenterlad kan ikke undgå at blive snavset. Jord og sand fra skosåler. Man kan ikke undgå at spilde lidt drikkevarer når an danser rundt. Et studenterlad bliver “nasset”. Det kan ikke undgås. Men med en køler på ladet undgår I bulede og klamme drikkevarer.
 • Alle vores kølere bliver gjort rene efter hver tur. Ikke noget med at de er ulækre efter den sidste vogntur. Når I starter på turen er den ren.

Læs om hvilke andre ting som er standard på en Festlastbil her.

Eksamenskørsel

En gymnasieklasse som fejrer med eksamenskørsel

Hvad er det der ”eksamenskørsel” for noget? Hedder det nu ikke studenterkørsel længere?

Svaret findes på hjemmesiden www.retsinformation.dk Her findes en bekendtgørelse, som hedder nr. 494 af 27/05/2016. Det er bekendtgørelsen om eksamenskørsel, optog mv.

I forbindelse med, at Folketinget i 2016 åbnede muligheden for, at flere kan køre vogntur efter endt eksamen, blev ordet ”studenterkørsel” ændret til ”eksamenskørsel”. Nu kan flere end de, som efter afsluttet eksamen får hue med røde eller blå bånd, booke en lastbil og lovligt køre eksamenskørsel.

Hvad er så reglerne? Hvem har lov til at køre vogn efter endt eksamen?

Alle ungdomsuddannelser med en varighed af mindst to år, er omfattet af reglerne om eksamenskørsel. Kørslen skal dog ske umiddelbart efter, at eksamen er afsluttet.

Tidligere var det kun STX, HTX, HHX og HF, der fik lov til at køre vogn. Og de udgør fortsat den største andel af de, der booker en vogn. Efter lovændringen giver uddannelserne EUD, EUX, IB, VUC og en lang række faglige ungdomsuddannelser ret til af køre vogntur. Bliver du sygeplejerske, automekaniker eller smed? Så er det muligt at fejre eksamen med kørsel i en studenterlastbil. Det eneste krav er, at uddannelsen er normeret til to år.

Her kan du læse mere om reglerne her:

http://www.fstyr.dk/DA/Presse/Nyhedsarkiv/Syn-og-koeretoejer/2017/05/Regler-for-eksamenskoersel.aspx?ec_as=639ADF6934DE41BE8D7B08EC3BD5AEEF

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=180232

Er der andre krav?

Studentervognen skal stadig være udstyret efter nogle specificerede retningslinjer. De vigtigste regler er:

 • Studentervognens sider på ladet skal være minimum 120 cm høje
 • Der er regler for hvor høje vandrette åbninger må være
 • Der skal være siddepladser til det antal personer vognen er godkendt til at have på ladet. Disse siddepladser skal være fastgjorte. Det må for eksempel ikke være løse paller, havestole eller kasser, man sidder på
 • Der skal være en solid skridsikker trappe som
 • Køretøjer skal medbringe ildslukker og førstehjælpskasse

Hvis du vil læse mere om reglerne for indretning af studentervogne, kan man gøre det her:

https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=22294

Udover disse regler om indretning, skal studentervognen have en fartskriver, som registrerer køretiden og et partikelfilter, hvis den skal køre ind i de byer, der har miljøzoner.

Hvert år skal studentervogne skal forbi synsmanden, hvor de skal testes inden de godkendes.

Alle Festlastbiler opfylder kravene til eksamenskørsel.

Læs mere om dette her: https://festlastbiler.dk/sikkerhed