Denne FAQ besvarer nogle af de mest almindelige spørgsmål vi får inden studenterugen

Hvor lange er de forskellige bilers lad når vi skal lave banner)?

Festlastbil Type 1: Begge sider er 460 centimeter lange og 120 centimeter høje. Bagtil er der to mindre pladser på hver side om stigen. Disse er 80 cm brede og 120 centimeter høje.

Festlastbil Type 2: Begge sider er 430 centimeter lange og 120 centimeter høje. Bagtil er der to mindre pladser på hver side om stigen. Disse er 80 cm brede og 120 centimeter høje.

Festlastbil Type 3: Begge sider er 500 centimeter lange og 120 centimeter høje. Bagtil er der to mindre pladser på hver side om stigen. Disse er 80 cm brede og 120 centimeter høje.

Hvornår skal sidste rate betales?

Sidste rate skal enten betales på Festlastbilers bankkonto senest en uge inden kørselen. Hvis man betaler senere risikerer vi ikke at kunne se indbetalingen.

eller

Kontant på dagen.

eller

Til Festlastbilers Mobile Pay nummer på dagen. Med Mobile Pay kan man sætte beløbsgrænsen op. Man skal bruge sit NemID. En eller flere studenter kan så overføre betalingen via Mobile Pay. Bemærk: for at vi skal kunne holde styr på indbetalingerne på Mobile Pay skal I gøre dette i samarbejde med chaufføren. Og lastbilens navn (f.eks. Alpha) skal stå i bemærkningsfeltet.

Skal man bruge Festlastbilers ruteplanlægningsprogram?

Nej det er ikke obligatorisk. Vi skal have en liste over adresserne som skal besøges i Word, Excel, PDF eller andet alm. format. Vi skal bruge et tidspunkt hvornår I ønsker at ankomme til de forskellige adresser. Derfor er det smart at bruge Festlastbilers ruteplanlægningsprogram. Det hjælper med at beregne ankomst tider.

Læs mere om vores ruteprogram her: https://festlastbiler.dk/ruteplan

Hvornår skal ruteplanen senest afleveres?

Senest 60 dage inden kørselen skal vi have jeres ruteplan.

Skal I skal tage højde for chaufførens hviletid i jeres planlægning?

Dette er ikke nødvendigt. Chaufføren styrer selv sin arbejdstid og vil i samarbejde med jer finde en optimal løsning. Den ekstra tid som han skal bruge på hviletid, bliver I kompenseret for i ekstra tillagt rådighedstid.

Må en Festlastbil køre på motorvejen med studenter på ladet?

Nej dette er ikke tilladt.

Hvor hurtigt må Festlastbilen køre med studenter på ladet?

Studentervogne må maksimalt køre 40 km/timen i tætbebygget område og 60 km/timen på landevej. I realiteten kommer man aldrig op i de hastigheder. I tætbebygget område er gennemsnitshastigheden omkring de 20 km/timen og på landevej 40 km/timen.

Ved højere hastigheder begynder studenterhuerne flyve af. Kraftige opbremsninger i, for eksempel 60 km/timen, er heller ikke godt når I står og danser oppe på ladet. Så kan I nemt miste balancen og komme til skade.

Må man køre på Kronprinsesse Marys bro?

Kronprinsesse Marys bro er en motortrafikvej. På motorveje og motortrafikveje må vi ikke køre med studenter. Man har givet os lov at krydse den gamle Frederikssundsbro når vi har studenter på ladet.

Må man køre over den gamle Storstrømsbro?

Der er et forbud at køre over den gamle Strostrømsbro med køretøj der har en totalvægt, der overstiger 10 tons. Det har alle vores lastbiler. Men man kan søge dispensation når vi kører med studenter. Vi sørger for at søge denne dispensation hvor det er nødvendigt.

Er det tilladt at ryge på ladet?

Det er tilladt at ryge på ladet, men vi fraråder rygning, mens lastbilen er i fart. Vinden gør, at gløder flyver rundt og kan ende mindre heldige steder som i jeres hår og på tøjet. Effekten er en alternativ frisure og små huller i jeres tøj. Der masser af rygepauser på turen, når I er på besøg hos klassens forældre.

Er det tilladt at medbringe glasflasker på ladet?

Glasflasker er tilladt. Dog viser erfaringen vist, at drikkevarer, der opbevares i dåser eller plastikflasker klart er at foretrække. En knust glasflaske er ikke sjov at danse rundt i.

Skal man betale moms for studenterkørsel?

Ifølge Skat er studenterkørsel med veteranlastbil at anse som momsfri personbefording. Man kan læse mere om dette her: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2244608