Køre og hviletider til studenterkørsel – læs mere her

fartskriver i studentervogn som registrerer hviletider

Studenterkørsel er en dag, hvor man skal have det sjovt.  Men samtidig er der også nogle sikkerhedsforanstaltninger, der skal være i orden.

Studentervognen skal have fartskriver.

Kørsel med en lastbil er underlagt nogle regler for, hvornår man må køre, og hvornår man skal hvile sig som chauffør. Dette er naturligvis for at undgå, at chaufførerne ikke kører i for lang tid uden at holde pause. Det er derfor med til at øge sikkerheden for jer glade studenter ombord på vognen.

I år 2014 valgte politiet at skærpe tilsynet med netop studentervogne, og det har I mulighed for at læse meget mere om via dette link: http://www.mynewsdesk.com/dk/midt-og-vestsjaellands-politi/pressreleases/fokus-paa-sikkerhed-i-forbindelse-med-studenterkoersel-1008009.

Chaufføren skal overholde hviletider

Da det er jer studenter, der selv står for at indgå aftaler med vognmændene, har vi her samlet et par ting, I bør være særlige opmærksomme på. Lastbilen er forpligtet til at have et kontrolapparat, som netop kontrollerer hvile- og køretiden. Herudover er det lovpligtigt, at chaufføren skal hvile sig undervejs, og såfremt kørslen varer hele dagen, kan det være ganske hensigtsmæssigt at have to chauffører, som kan afløse hinanden.

Er man stadig i tvivl, kan man evt. læse dette på Færdselsstyrelsen hjemmeside:

http://www.fstyr.dk/DA/Krav-til-koretojer/Eksamenskorsel.aspx

eller selve Bekendgørelsen om studenterkørsel fra 2016:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=180232

Læs mere om hvordan Festlastbiler.dk håndterer sikkerheden her: https://festlastbiler.dk/sikkerhed